2000

A Budai Várban található C3 Kulturális és Kommunikációs Központban elindult egy állandó heti online műsorunk minden pénteken „Paradigma” néven a ParaRádión (www.pararadio.hu). Fogalmunk sem volt, hogy kell rádióműsort készíteni, de a kezdeti bénázások után elkezdtük az ismerősi körünkbe tartozó gondolkodó embereket meghívni egy baráti beszélgetésre a „paradigma váltás” szellemében, zenei betétekkel. Sok érdekes témát vitattunk meg, de sajnos ezek a felvételek már nem elérhetők.

2001

„Paradigma” rádióműsorunk sikeresen fut, zenei szerkesztő Oleg, a riportokat Madarász Csabi és Karádi Robi készíti.

2002

„Paradigma” rádióadás szerkesztésébe Andrew Singer, a Budapesten élő amerikai költő-filozófus, a „TRAFIKA” amerikai művészeti alapítvány képviselője is beszáll, tovább színesítve a műsort.

2003

„Paradigma” rádióműsorunkat egyik legkülönlegesebb vendége talán Marshall B. Rosenberg volt, aki az erőszakmentes kommunikáció világhírű tudósa, és békés tudományával komoly válsághelyzeteket oldott meg szerte a világon, akár háborúban álló törzsek és országok között is. Rendkívül érdekes interjú volt, sajnos ma már nem elérhető online.

2004

Sok zenével és izgalmas témákkal folytattuk „Paradigma” rádióműsorunkat.

2005

Egyre több zenével és kevesebb interjúval, illetve kéthetente angol nyelvű műsorral folytattuk „Paradigma” műsorunkat.

2006

„Paradigma” rádióműsorunk történetének legizgalmasabb interjú alanyát fogadta: László Ervin, a paradigma váltás folyamatait évtizedekkel korábban megjövendölő világhírű tudósa volt stúdiónk vendége decemberben. Szép évzáró

2007

Pararadió bezárásával a „Paradigma” műsor is megszűnt.

 

Új Paradigma

website frissítésével újra elinduhat Paradigma, ahol az alapítvány célkitűzéseihez kapcsolódó blog bejegyzésekkel tesszük nyilvánossá a terveket, programokat,  ötleteket, ami a Föld ökológiai egyensúlyától kezdve az emberek hétköznapi boldogulásához járul hozza közösségi szinten. A keretekhez és a lehetőségeinkhez képest továbbra is szeretnénk támogatni, megvalósítani a hasznos elképzeléseket, és teret adni bemutatásuknak, első sorban Csobánkapusztán.

Önkéntes munkatársakat keresünk blogok írásához, rendezvény beszámolókhoz, tanulmányok gyűjtéséhez.

 

Kategoriak

Publikacio, tehetseg tamogatas, Media