1999

A Kék Pont Drogkonzultációs Központ védnöksége alatt elindult a Party Service program, melynek kiépítésében a Mély Mosoly Alapítvány munkatársai is segítettek. Két hivatalos szociális munkással és barlangi mentő barátunkkal rendszeresen felállítottuk standunkat a bulikon, ahol vizet, kekszet, szőlőcukrot, óvszert, és a különféle kábítószereket tárgyilagosan bemutató (állaga, hatása, egészségre karos hatása, ártalom csökkentése) szórólapokat vehettek magukhoz a bulizok. Megpróbaltunk egy nyugis, hangulatos zugot kialakítani arra az esetre, ha valakinek szüksége lenne egy kis pihenőre, időnként csak egy  szóra, vagy éppen szakszerű segítségre. Mindez Topolánszky Ákos kábítószerügyi koordinációért felelős helyettes államtitkár idején, Prof. Dr. Rácz József (Kék Pont Drogkonzultációs Központ vezetője) szupervíziójával működött az „ártalomcsökkentő drogpolitika” égisze alatt. Sajnos a „zéró tolerancia” bevezetése lezárta ezt a korszakot, mivel megszűnt a bizalom a szerhasználó fiatalok és az intézmények között.

Jelenleg a PsyHelp csapat végzi a közösségi segítők munkáját a S.U.N. Fesztiválon. Köszönet érte!

Egyéb drogprevenciós tevékenységek

2003

Június – december: tanácsadás a „Junkiemonkey.hu” drogprevenciós internetoldal elkészítésében az Északi Támpont Egyesületnél.

2011

Egy drogprevenciós pályázat lebonyolításában segítettünk, a nyert 100 ezer forintot az Ozora fesztiválon ivóvíz osztására fordítottuk. A kézműves és gyógyító programok szervezésében is közreműködtünk, ebben az évben utoljára.

 

A régi alapítványos Kék Pont-os csapat a SU.N. Fesztiválon a PsyHelp bázisánál